Facebook    Twitter    Pinterest    Newsletter    

Modern Luxury Residence Noble Fit & Fun Connection

0

Taking Qingxi Garden, a villa cluster in the western suburbs of Shanghai, as an example, it nestled amidst high-end communities like Tan Gong, Ming Yuan, and Lv Gu not only signifies the living standards of Shanghai’s top-tier affluent individuals but also stands as their distinctive interpretation and self-expression of a high-quality lifestyle.

healing home 008

healing home 007

healing home 006

The value of a modern luxury residence extends beyond its external opulent decor and expansive spatial layout. It is more prominently reflected in the concealed depth behind it—carrying the homeowner’s distinctive aesthetic taste and lifestyle. With an artistic approach, the designer demonstrates exceptional craftsmanship, abandoning complexity in the interior design of Qingxi Garden. The pursuit is for a simple yet profound spatial experience, aiming to create a comprehensive living environment that seamlessly integrates comfort, functionality, and spiritual fulfillment. This endeavor ensures that every family member can find a tranquil sanctuary for their minds within, nurturing and sustaining their individual spiritual worlds.

healing home 004

healing home 003

The independent meditation room on the second floor is the most intriguing space in the home, resembling a secluded healing capsule in a private space. Its abstract form constructs a space that sparks infinite imagination.
The designer has reimagined the pathway leading to the meditation room. The rough texture of the natural stone is similar to the original caves. From the moment one steps into the doorway, you have to bend forward, as if walking through a cave only with gentle light along the path.

healing home 019

healing home 002

The designer ingeniously utilized the sloping structure adjacent to the study to create a unique space resembling a spaceship compartment.The backlit lighting, outlined by LED strips, as if turn a science fiction to the reality.

healing home 016

On the basis of preserving the original structure, the interior has been transformed to create a more natural sloping roof. The gentle light filtering through the wrapped window resembles a candle in an ancient cave, purifying the mind and bringing clarity and serenity to one’s inner self.

healing home 011

The spiral staircase, with its unique shape in the center, gracefully connects the upper and lower floors through smooth curved lines.

healing home 010

Gentle curves, as the basic design language, covers a significant portion of the space. A unique visual tension is cleverly created in the space through light and structure.

healing home 012

In this residence infused with a modern atmosphere and profound significance, the concept of childlike joy transcends the realm of mere children’s play. It serves as a universal approach to life and a means of expressing emotions, intricately embedded in the design of each living scenario. The goal is to establish a positive and optimistic family space, encouraging all residents, regardless of age, to maintain a child’s curiosity and spirit of exploration. In the face of life’s challenges and uncertainties, the intention is to instill a perpetual sense of love and curiosity.

healing home 014

The designer breaks the traditional principle of separating the space according to motion and stillness, however, he creates an island-like relationship between the open public space and the functional spaces that require privacy. In this way, the communication between the family can be anywhere in the space, therefore, the vitality within the space is more balanced.

healing home 017

Project Name: Healing Home; Project Location: Shanghai; Project Area: 1200m²; Chief Designer: Wang Yiyun &Zhang Yaotian; Detailed Design: Carl; Soft Decoration Design: Mandy, Chen Yingyu; Lighting Design: Patti Lee; Property Information: Shanghai Qingxi Garden;

healing home 020

healing home 021